课程咨询
扫码关注掌握一手留学资讯

扫码关注掌握一手留学资讯

回复XDF免费领

水平测试和备考资料

扫码关注公众号

GRE阅读模拟练习题(221)

2017-05-18 09:35:00来源:网络

  为了帮助大家练习GRE阅读题考点,新东方在线GRE频道为大家带来GRE阅读模拟练习题一文,希望对大家GRE备考有所帮助。更多精彩尽请关注新东方在线GRE频道!

  The relevance of the literary personality—a writer’s distinctive attitudes, concerns, and artistic choices—to the analysis of a literary work is being scrutinized by various schools of contemporary criticism. Deconstructionists view the literary personality, like the writer’s bibliographical personality, as irrelevant. The proper focus of literary analysis, they argue, is awork’s intertextuality (interrelationship with other texts), subtexts (unspoken, concealed, or repressed discourses), and metatexts (self-referential aspects), not a perception of a writer’s verbal and aesthetic “fingerprints”. New historicist also devalue the literary personality, since, in their emphasis on a work’s historical context, they credit a writer with only those insights and ideas that were generally available when the writer lived. However, to readers interested in literary detective work—say scholars of classical (Greek and Roman) literature who wish to reconstruct damaged texts or deduce a work’s authorship—the literary personality sometimes provides vital clues.

  1. The passage is primarily concerned with

  A:discussing attitudes toward a particular focus for literary analysis.

  B:describing the limitations of two contemporary approaches to literary analysis.

  C:pointing out the similarities among seemingly contrasting approaches to literary analysis.

  D:defending the resurgence of a particular focus for literary analysis.

  E:defining a set of related terms employed in literary criticism.

  答案:A

  2. It can be inferred from the from the passage that on the issue of how to analyze a literary work, the new historicists would most likely agree with the deconstructionists that

  A:the writer’s insights and ideas should be understood in terms of the writer’s historical context.

  B:the writer’s literary personality has little or no relevance.

  C:the critic should primarily focus on intertextuality, subtexts, and metatexts.

  答案:B

  3. In the context in which it appears, “credit a writer with” most nearly means

  A:trust a writer with

  B:applaud a writer for

  C:believe a writer created

  D:presume a writer had

  E:accept a writer for

  答案:B

更多GRE备考资料下载请点击这里

  以上就是新东方在线GER频道为你带来的GRE阅读模拟练习题,更多精彩敬请关注新东方在线GRE频道。


本文关键字: GRE阅读 gre阅读练习题

添加新东方美研助教回复【GRE】获取

模考真题|写作题库|阅读机经|佛脚词汇

更多资料
更多>>
更多内容

关注新东方美研助教

回复【GRE】获取备考必看资料包

新东方美研备考资料
GRE/GMAT直播精讲小班 GRE/GMAT精讲智能系统课 托福直播/精讲课(30天/60天)
更多>>
更多惊喜>>
更多>>
更多资料