课程咨询
扫码关注掌握一手留学资讯

扫码关注掌握一手留学资讯

回复XDF免费领

水平测试和备考资料

扫码关注公众号

GRE阅读模拟练习题(162)

2017-05-28 16:08:00来源:网络

  为了帮助大家练习GRE阅读题考点,新东方在线GRE频道为大家带来GRE阅读模拟练习题一文,希望对大家GRE备考有所帮助。更多精彩尽请关注新东方在线GRE频道!

  The “deindustrialization” thesis of Bluestone and Harrison asserts that the replacement of domestic with foreign manufacturing begun by United States corporations in the late 1960s resulted in a “hollowing out” of American industry, whereby workers displaced from manufacturing jobs through massive plant closings found themselves moving more or less permanently into lower-paying, less secure jobs or into unemployment. Critics of the deindustrialization thesis have argued that new service and high-technology sectors of the United States economy have recently created a substantial number of jobs. While these critics do not deny the painful aspects of this transition from an industrial to a service- and information-based economy, they argue that it will be short-term, and a necessary evil if the United States is to have long-term increases in living standards. Critics of the emerging economy, however, point to disturbing evidence of an “hourglass” effect: a shrinking middle tier of managerial and blue-collar unionized workers and consequent polarization of incomes. The emergence of a technical and financial elite, they argue, has brought forth a host of low-wage jobs to service the new economy,and it is this service sector that many ex-industrial workers must seek.

  1. The purpose of the passage is to

  A:analyze the events that contributed to an economic phenomenon

  B:present different views on the nature and impact of an economic phenomenon

  C:distinguish between the short-term and long-term effects of an economic phenomenon

  D:challenge a dominant theory about how to solve the problems created by an economic phenomenon

  E:present new evidence to suggest that an economic phenomenon is more complex than had previously been believed

  答案:B

  2. Which of the following, if true, would most tend to weaken the deindustrialization thesis of Bluestone and Harrison?

  A:a survey of the spouses of former industrial workers reveals a significant increase in the number of working spouses since the mid-1960s.

  B:data from the most recent United States census show that fewer individuals list their occupation as industrial worker than in the census from ten years earlier.

  C:a random survey of United States consumers indicates that a majority of those surveyed would prefer to buy United States-manufacturing goods if given the opportunity.

  D:A recent study indicates that large numbers of former industrial workers have retrained and found employment as skilled, highly-paid computer workers.

  E:Interviews with representatives at major agencies for temporary employment in the United States suggest that they value the skills of former industrial workers.

  答案:D

  3. It can be inferred from the passage that the highlighted “critics” believe which of the following about“hourglass” effect?

  A:It involves the relegation of industrial workers to less desirable jobs.

  B:It requires that workers make short-term sacrifices to achieve long-term gains.

  C:It affects non-unionized workers more strongly than it does unionized workers.

  D:It represents an increase in unemployment for those in the service sector.

  E:It threatens the status of the technological and financial elite.

  答案:A

更多GRE备考资料下载请点击这里

  以上就是新东方在线GER频道为你带来的GRE阅读模拟练习题,更多精彩敬请关注新东方在线GRE频道。


本文关键字: GRE阅读 gre阅读练习题

添加新东方美研助教回复【GRE】获取

模考真题|写作题库|阅读机经|佛脚词汇

更多资料
更多>>
更多内容

关注新东方美研助教

回复【GRE】获取备考必看资料包

新东方美研备考资料
GRE/GMAT直播精讲小班 GRE/GMAT精讲智能系统课 托福直播/精讲课(30天/60天)
更多>>
更多惊喜>>
更多>>
更多资料