课程咨询
扫码关注掌握一手留学资讯

扫码关注掌握一手留学资讯

回复XDF免费领

水平测试和备考资料

扫码关注公众号

GRE阅读模拟练习题(243)

2017-05-20 09:35:00来源:网络

  为了帮助大家练习GRE阅读题考点,新东方在线GRE频道为大家带来GRE阅读模拟练习题一文,希望对大家GRE备考有所帮助。更多精彩尽请关注新东方在线GRE频道!

  Recent studies of ancient Maya water management have found that the urban architecture of some cities was used to divert rainfall runoff into gravity-fed systems of interconnected reservoirs. In the central and southern Maya Lowlands, this kind of water control was necessary to support large populations throughout the year due to the scarcity of perennial surface water and the seasonal availability of rainfall. Some scholars argue that the concentration of water within the urban core of these sites provided a centralized source of political authority for Maya elites based largely on controlled water access. Such an argumentis plausible; however, it is less useful for understanding the sociopolitical implications of water use and control in other, water-rich parts of the Maya region.

  1. The author of the passage implies which of the following about the political importance of the type of urban water management system described in the passage?

  A:Because the system was centralized, it allowed political control over a widely scattered population

  B:The knowledge required to design and maintain the system became the pretext for Maya elites' political authority

  C:By selectively limiting access to water, Maya elites used the system to curb challenges to their authority

  D:The system is not sufficient to explain the sources of centralized political power in all parts of the Maya region

  E:The system’s continued maintenance required political authorities to exert control over an increasing proportion of economic resources.

  答案:D

  2. According to the passage, which of the following is true of the water management systems in the central and southern Maya Lowlands?

  A:They were implemented in part because of the prevailing pattern of rainfall.

  B:They were an integral part of lowland cities' architecture.

  C:They were needed because of insufficient resources such as ponds, rivers, and lakes in the lowlands.

  答案:ABC

更多GRE备考资料下载请点击这里

  以上就是新东方在线GER频道为你带来的GRE阅读模拟练习题,更多精彩敬请关注新东方在线GRE频道。


本文关键字: GRE阅读 gre阅读练习题

添加新东方美研助教回复【GRE】获取

模考真题|写作题库|阅读机经|佛脚词汇

更多资料
更多>>
更多内容

关注新东方美研助教

回复【GRE】获取备考必看资料包

新东方美研备考资料
GRE录播课(全科班/单项班) GMAT6-8人直播VIP小班 托福直播精讲班(30天/60天)
更多>>
更多惊喜>>
更多>>
更多资料